Just nu har vi väldigt högt tryck på beställningar och leveranser kan därför ta lite längre tid än vanligt.
Ni som bor i Skåne eller har vägarna förbi och vill hämta upp era beställningar själva är välkomna - skicka ett meddelande så ordnar vi det!
Låt 2024 vara ett grönskans år 🌱

Shipping policy

För att vi vill att så många som möjligt ska kunna ta del av de användbara & ovanliga växter vi erbjuder har vi nu infört fri frakt på alla beställningar över 1500kr. Vi har även regelbundna rabatter på växterna i vår plantavdelning. Se Plantavdelning här.

BESTÄLLNING OCH LEVERANS

Beställningar behandlas alltid snarast möjligt av Trädgårdsdags.

 • Vid beställning av Fröer är leveranstiden 1-7 dagar.
 • Vid beställning av Plantor är leveranstiden 1-14 dagar. Vi skickar i största möjliga utsträckning enbart plantleveranser på måndagar.
 • Vid beställning av Böcker tillsammans med andra varor kan leverans i olika paket ske. Detta gäller ej PFAF's bokserie.
 • Leveranser sker hem till Kunden eller till närmaste ombud beroende på vikt, volym och vara.

  Se riktlinjer nedan:

  Fröer & sticklingar skickas alltid med Postnord 1:a-klassbrev och hamnar direkt i Kundens brevlåda.

  Mindre plantor: t ex Goji, Parakrasse och Tebuske, skickas med Postnord Varubrev 1:a-klass och levereras normalt vardagen efter vår distribution. Levereras till Kundens dörr. 

  Större plantor: t ex Mullbär, Turkisk Hassel och Silkesträd, skickas alltid med Postnord Postpaket och är normalt framme vardagen efter vår distribution, men leveranstid kan variera beroende på destination enligt Postnord's uppgifter. Levereras till Kundens närmsta ombud.

  Vänligen ta hänsyn till detta när ni lägger er beställning så att ni kan planera er mottagning - t ex möjlighet att hämta upp på närmsta ombud ifall det skulle vara aktuellt. 

  Om ni lägger en blandad beställning (med fröer, mindre och större plantor) är det den största varan som avgör leveransmetoden. 

 • Internationella Beställningar: Vi levererar även till länder utanför Sverige. Fraktkostnad för din region beräknas i kassan.

FRAKTKOSTNAD

 • Fröer levereras inom Sverige med en fraktkostnad på 19 SEK. Vid beställning av Böcker & Spel är fraktkostnaden 69 SEK. Vid beställning av Plantor varierar fraktkostnaden beroende på storlek och vikt - priser börjar från 89 SEK, för t ex en 20-40 cm Asiminaplanta.
 • Internationell Frakt: Vid beställning av Fröer med leverans utanför Sverige är fraktkostnaden 39 SEK. Vid beställning av Böcker & Spel utanför Sverige är fraktkostnaden 129 SEK. Vid beställning av Plantor med leverans utanför Sverige varierar fraktkostnaden beroende på storlek och vikt - priser börjar från 129 SEK.
 • Om en kund avbryter en order av en redan skickad produkt ansvarar kunden för den extra fraktkostnaden som returen innebär.