Vi har nyligen flyttat till ny gård!
Här finns växthus med sortimentets växter och butik med trädgårdsskor, fröer & redskap. - Välkomna förbi! 😊🍃

Klicka här för vidare info, adress & kontakt.

Vi öppnar upp butik med växthus på ny gård! Premiär lördag 14/9

Vi öppnar upp butik med växthus på ny gård! Premiär lördag 14/9

Vi är glada att informera er att vi har flyttat vår verksamhet till en ny gård där vi kommer att öppna upp butik med bl a fröer, trädgårdsskor, redskap o andra odlingstillbehör. Vi har även satt upp växthus där ni finner vårt sortiment av ovanliga & användbara växter för att komma dem lite närmre innan ni tar med dem hem!

Vi har öppningspremiär på lördag den 14 september, då bjuder vi på fika med kaffe, olika teer och kaka! Läs mer nedan.

 

I samband med denna flytt har vi förstärkt vår inriktning på just skogsträdgårdsodling - dvs odling av växter i ett slags system som härmar naturens naturliga ekosystem, fast med egenutvalda växter med särskilt önskade egenskaper - det kan vara av antingen ätbart, medicinskt eller hushållande värde. En skogsträdgårdsodling byggs upp för att med tiden bli ett system som sköter sig själv i största mån. T ex:

  • utvalda marktäckare & klätterväxter sprider sig och håller oönskat ogräs borta;
  • mångfalden av växter i en skogsträdgård blir hem till olika nyttodjur som på egen hand håller oönskade skadedjur i schack åt dig;
  • växter med olika näringsupptagningsförmåga ger näring till samtliga växter i området när de vissnar ned, med flera växter med olika näringsupptagningsförmågor blir den sammanslagna näringstillgången rikare för alla växter i systemet.

Vi har därav även delat in växterna i vårt växthus i de olika skikten som man går efter inom skogsträdgårdsodling, dvs:

  1. Kronskiktet
  2. Andra trädskiktet
  3. Buskskiktet
  4. Örtskiktet
  5. Marktäckare
  6. Rotskiktet
  7. Klätterväxter

Vi har satt upp krukor med lite olika kombinationer av växter för att ge inspiration till hur man kan kombinera sina växter!

Även om inte lagret är helt påfyllt och allting inte är helt iordning ännu väljer vi att öppna då det nu är det bästa tillfället för plantering av perenner, buskar och träd vid just denna tiden på året.

Ni är varmt välkomna förbi. 😊🎋🍃

Adress:

Åkarp 301
241 72 Marieholm 

Tel: 0722809312